Xorijdagi islom yurtlarining yurtimizga qiziqishi va bu jarayonda O‘OQMDN rahbarlarining ta’siri. - Arslonbekov Nursulton Azizbek o‘g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya : Maqolada Ikkinchi jahon urushidan keyingi ikki qutbli dunyoda siyosiy kuch markazlari arab va Yaqin sharq mamlakatlarida hamda Afrikada keng qamrovli g’oyaviy kurash boshladi shunday bir vaziyatda bu davlatlar nigohi sobiq SSSRdagi diniy siyosat va uning natijalariga qadaldi. SSSR hukumati vaziyat mohiyatiga ko‘ra bu davlatlar bilan aloqalarni O‘OQMDN rahbarlariga topshirdi.