OSHQOZON OSTI SARATONING TURLARI,UNING OGOHLANTIRUVCHI BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Eraliyeva Shohsanam Muzaffar qizi; Ishanjanova Surayyo (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annatatsiya: Ushbu maqolada siz oshqozon osti bezining turlari va uning ogohlantiruvchi belgilari haqida ma’lumotga ega bo’lasiz. Oshqozon osti bezi saratoni jarrohlik, radiatsiya terapiyasi, kimyoterapiya, xirurgik amaliyot yoki ularning kombinatsiyasi yordamida davolanadi. Davolash usullari saratonning darajasiga qarab tanlanadi.2015-yilda barcha turdagi oshqozon osti bezi saratoni butun dunyo boʻylab 411,600 oʻlimga sabab boʻlgan. Oshqozon osti bezi saratoni Buyuk Britaniyada saraton kasalligidan oʻlim koʻrsatkichi boʻyicha beshinchi, Qoʻshma Shtatlarda uchinchi oʻrinda turadi.