SEMIZLIK MUAMMOSI VA UNGA SABAB BO`LUVCHI OMILLAR - Irisova Latofatxon Faxriddinovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xozirda barcha rivojlangan davlatlarni ham katta xavf ostiga qo`yayotgan -semizlik muammosi xaqida so`z yuritiladi. Semizlik muammosi organizmning tashqi va ichki ta`sirlar natijasida tanada yog` miqdorining oshishi bilan xarakterlanadi. Semizlik sababi asosan noto`g`ri,sifatsiz va palapartish ovqatlanish natijasida va qo`shimcha xollarda organizmdagi garmonlar konsentratsiyasiga va boshqa omillar tasirida kelib chiqadi.