OGAHIY ASARLARI- TARIXIMIZ UCHUN MUHIM MANBA - Yakubova Sitora Sharifovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola o`zbek adabiyotining yetuk namoyandasi, Alisher Navoiydan keying o`rinda turuvchi buyuk shoir, tarjimon , tarixnavis olim Muhammad Erniyozbek o`g`li Ogahiyning hayot yo`li, u olib borgan tarixiy tadqiqotlar, yozgan tarixiy asarlari haqida ma`lumotlar berilgan. Fanlar Akademiyasida saqlanayotgan “Zubdat ut tavorix” asarining qo`lyozma nusxalari haqida ma`lumotlar mavjud.