BIOLOGIYA FANINI O‘QITISH JARAYONIDA ZAMONAVIY METODLAR - Aliboyeva Ozoda (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada biologiya fanini oʻqitish jarayonida zamonaviy metodlar yordamida ushbu fanini o'qitishning xususiyatlari tahlil qilib o'tildi. Biologiyani fanini o'qitish metodikasi pedagogika fani sifatida didaktika bilan uzviy bog'liq hisoblandi. Biologiya o'qitish metodikasi maktab biologiyasining o'ziga xos xususiyatlaridan kelib chiqib, ta'lim va tarbiyaning mazmuni, shakllari, usullari va vositalarining nazariy va amaliy muammolarini ishlab chiqadi.