XORIJIY TILLARNI O’RGANISHDA QO’LLANILADIGAN KOMMUNIKATIV METODLAR VA DUCH KELINADIGAN QIYINCHILIKLAR - Fazliddinova Jasmina (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ingliz tilini bilish chet tillarini o'rganuvchilar, shuningdek, ona tilida so'zlashuvchilarning so'z boyligi bilan belgilanadi. O'z so'z boyligini kengaytirish muhim bo'lsa-da, bu turli qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi, ayniqsa ingliz tili bo'lmagan o‘quvchilar uchun. Lug'at boyligi past bo'lgan o‘quvchilar maktab darajasida til ko'nikmalari, tilshunoslik, adabiyot va tarjima bilan bog'liq bo'lgan bir nechta kurslarda yetarlicha qoniqarli akademik natijalarga erisholmaydilar. Ushbu maqola, xususan, ingliz tilini o'rganishda duch keladigan muammolarni o'rganishga qaratilgan va potentsial muammolarni minimallashtirish uchun ba'zi lug'at o'rganish strategiyalarini ilgari suradi.