SHAXSIY HUQUQ VA ERKINLIKLARNI TA’MINLASH VA UNING XALQARO DARAJADAGI PRINSIP VA NORMALARI - Juraev Asadbek (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Abstrakt: Ushbu maqolada inson huquqlari va erkinliklarini ta’minlashning O`zbekiston Respubliksidagi konstitutsiyaviy-huquqiy mexanizmlari haqida so`z yuritiladi. Bunda asosan shaxsiy huquqlar masalasiga e’tibor qaratilgan. Rivojlangan Germaniya Federatsiyasida insonning shaxsiy huqularini ta’minlash maqasadida asosiy qonuniga kiritilgan moddalar va ularning O`zbekiston Respublikasining yangi tahrirdagi konstitutsiyasidagi shaxsiy huquq va erkinliklar haqidagi moddalari bilan solishtiriladi. Bundan tashqari, xalqaro huquqning umume’tirof etilgan normalarida shaxsiy huquqlar va uni ta’minlashning xalqaro standardlari haqida fikrlar keltiriladi.