BADIIY ASARLARDA MODAL SO`ZLARNING MA`NO KUCHAYTIRISH VAZIFASI - Rahmatullayeva Nozbuvi Jo`rabek qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
O`zbek adabiyoti buyuk tarixga ega. Bu tarixni o`rganish uchun yillar kamlik qiladi. Adabiyotimizni shakllantirishda, uni bosqicha- bosqich rivojlantirishda juda ko`p ijodkorlarning mehnati singgan. Qanchadan- qancha fidokorlar xalq ongini ostirish, madaniyatimizni rivojlantirish uchun jonlarini qurbon qildilar. Masalan , Jadidchilarimizni olaylik, ular xuddi qishda ochilgan chechak singari kam umr ko`rgan bo`lsalarda, G`ofur G`ulom aytganidek “ Yarim soat ichida tug`ilib, o`lib” asrlarga tatiydigan ijodiy me`ros qoldira oldilar.