KONSTITUTSIYA-XALQCHIL DAVLAT,BARQAROR TARAQIYYOT VA FAROVON HAYOT ASOSI! - Nabiyev Fazliddin (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mamlakatimizda amalga oshirilgan konstitutsiyaviy islohotlar insonning sha’ni,qadr-qimmati,huquq vq erkinliklari bundan buyon barcha sohalarada ustuvor ahamiyat kasb etishini qat’iy qoidaga aylantirish, bir so’z bilan aytganda, “inson qadri uchun” g’oyasini hamda bugungi islohotlarning bosh tamoyili bo’lgan “Inson – jamiyat – davlat” degan tamoyilni konstitutsiyaviy qoida sifatida muhrlashga, xalq parvar davlat barpo etishga, inson huquq va manfaatlari himoyasini kuchaytirishga qaratilgani bilan ahamiyatlidir.