KO’РXILLIKLARDAGI RATSIONAL FUNKSIYALAR SISTEMASIGA DOIR MISOLLAR - Boqiyeva Gulchiroy (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Zamonaviy matematikadan o’tuvchi g’oyalardan biri bo’lib quyidagilar hisoblanadi, qandaydir matematik obyektlar sinfini tushunish uchun yana ushbu obyektlar orasida akslantirishni o’rganish asosan ayrim o’rganilayotgan obyektlarning xususiyatlarini o’rganish ham zarurdir. Masalan chiziqli algebrada vektorli fazoni o’rganadi hamda chiziqli akslantirish xossalarini ya’ni shunday akslantirishlarni ularda vektorlarni qo’shish va skalyar ko’paytirishlar amallari saqlanadi.