BOSH MIYADA O’TKIR QON AYLANISHI BUZILISH HOLATLARI - Maftuna Hafizova Olimjonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bosh miyada qon aylanishi sababdan paydo bo`ladigan kasalliklar zamonaviy tibbiyotning dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti ma’lumotlariga qaraganda, bu kasallik barcha mamlakatlarda juda keng tarqalgan. Kasallanish 1,5 dan 7,4 gacha (1000 aholi hisobiga), o‘lim 10-15 foiz, majruh bo‘lish 30-35 foizni tashkil qiladi. Bundan ko‘rinib turibdiki, hozirgi vaqtda bu masala faqat tibbiyot muammosi bo‘libgina qolmay, balki ijtimoiy vazifalardan biriga aylanmoqda.Shular haqida soʻz boradi.