MARKAZIY OSIYO MINTAQASI DUCH KELYOTGAN ICHKI VA TASHQI MUAMMOLAR - Nodirbek G‘oibnazarov (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
ANNOTATSIYA: Markaziy Osiyo mamlakatlari uchun 2023-yilda iqtisodiy o‘sishga erishish, odamlarning turmush farovonligini ta’minlash masalalarini hal etish, siyosiy va ijtimoiy barqarorlikni saqlash eng dolzarb vazifalar bo‘ldi. Tashqi muhit yomonlashgani va yirik davlatlar o‘rtasidagi geosiyosiy qarama-qarshiliklar xorijiy sarmoyalarni kamaytirar ekan, bu mamlakatlarning siyosiy xavfsizligi va suvereniteti xavfsizligiga bosim kuchaymoqda. Ushbu maqolamiz orqali mintaqa davlatlari duch kelayotgan muammolarni tahlil qilishga harakat qilamiz.