YURAK QON TOMIR KASALLIKLARIDA ZAMONAVIY TEKSHIRISH USULLARI - Zilola Abdullayeva G'afurovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Chekish va metabolik sindrom, xususan semirish O‘SOKning asosiy sababi va turli yurak kasalliklari, xususan YuIK va gipertoniya rivojlanishining asosiy xavf omillaridan biridir. Ushbu kasalliklarning shakllanish bosqichida allaqachon patogenetik mexanizmlar uchraydi. Agar bemorlarda o‘pkada patologiya bo‘lsa, demak, yurak patologiyasi mavjud. Agar yurak-qon tomir tizimidan patologiya mavjud bo‘lsa, unda surunkali kor pulmonale, turli xil ritm buzilishlari, o‘pka arteriyasi tromboemboliyasi paydo bo‘lishi mumkin.