BUXORO VILOYATI SUG`ORILADIGAN O`TLOQLI ALLIVIAL TUPROQLAR SHAROITIDA G`O`ZANI SUG`ORISHDA RESURS TEJAMKOR SUG`ORISH TEXNOLOGIYASINI JORIY QILISH - Shukurov Yunus Umarovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Buxoro viloyatining sug'oriladigan yerlarida paxta ekinlarini sug'orishni optimallashtirish uchun suv resurslarni tejaydigan texnologiyasini joriy etishni . Mintaqaning sug'oriladigan yerlari suvni ushlab turish uchun qiyinchiliklar tug'diradi va samarali sug'orishni qishloq xo'jaligi mahsuldorligi uchun juda muhimdir. Ilg'or suv tejamkor tizimlarini an'anaviy sug'orish usullari bilan birlashtirib, ushbu tadqiqot suv samaradorligi va paxta hosildorligini oshirishga qaratilgan.