INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA BAXT TUSHUNCHASINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - PhD Sh.R. Hakimova; D.T. Ashurokhunova (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola turli tillarda baxt konseptining qanday qo'llanishi va qanday ma'no aks ettirishini o'rganadi, xususan, ingliz va o'zbek tillarida taqqoslashga qaratilgan. Ingliz va o‘zbek tillaridagi baxt bilan bog‘liq iboralar va ularning qo'llanilishi bir-biridan qanday farq qilishini o‘rganib, bu ikki tilda asosan qanday holatlarda ishlatilishi haqida tushuncha berishni maqsad qilgan. Ikkala tildagi lingvistik tuzilmalar, madaniy nuanslar va hissiy konnotatsiyalarni tahlil qilish orqali baxtga oid so'zlarni tanlash va ular qanday holatlarda qo'lanilishini tahlil qiladi. Ingliz va o'zbek tillarida baxt tushunchasini shakllantirishda tilning kuchini chuqurroq tushuntirib beradi.