TIRIK ORGANIZMLARNING YASHASH MUHITINI TASHKIL ETUVCHI OMILLAR - Davronova Marfuza A’zamjonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Tirik organizmlarning tarqalishiga ta'sir qiluvchi asosiy ekologik omillar harorat, namlik, iqlim, tuproq va yorug'lik intensivligi, shuningdek, organizmning uni ushlab turishi uchun zarur bo'lgan barcha talablarning mavjudligi yoki mavjud bo'lmasligi. Umuman olganda, hayvonlar jamoalari o'simliklar jamoalarining o'ziga xos turlariga tayanadi. Ushbu maqolada tirik organizmlarning yashash muhitini tashkil etuvchi omillar yoritilgan.