KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNINING RIVOJLANISH DAVRLARI - Maksumov Mansurbek Xibzullo o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Mamlakat iqtisodiyotini rivojlantirishning asosiy omillaridan biri kichik biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishdir. Kichik biznes va xususiy tadbirkor mamlakatda raqobatning zarur muhitini hosil qilib, bozor sharoitidagi ko’pgina o’zgarishlarga tezda moslasha oladi, ishlab chiqarish va xizmat kursatish sohasida yangidan-yangi qo’shimcha ish o’rinlarini yaratadi va mamlakatda ijtimoiy muhitini ta’minlash uchun o’rta sinfni shakllantirish manbai hisoblanadi. Xo’sh, «tadbirkor», «tadbirkorlik» tushunchalari qanday mazmunga ega va nimani anglatadi? Ushbu maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlanish bosqichlari yoritib beriladi.