O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY SOHANI RIVOJLANTIRISH BO`YICHA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHATLAR - Maxmudova Gulnora; Abbosova Maftuna Subxonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hozirgi kunda ijtimoiy sohani rivojlantirib boorish maqsadida qilinayotgan ishlar va islohatlar haqida ma`lumotlar berilgan. ijtimoiy sohani rivojlantirishga yo’naltirilgan aholi bandligi va real daromadlarini izchil oshirib borish, “Inson qadri uchun” tamoyili asosida xalqimiz farovonligini yanada oshirish, inson huquqlari va manfaatlarini so‘zsiz ta’minlash, nogironligi bo‘lgan shaxslarning turmush darajasi va sifatini yanada yaxshilash, ularga tibbiy-ijtimoiy yordam ko‘rsatish bo‘yicha, ijtimoiy himoyasi va sog’lig’ini saqlash tizimini takomillashtirish, yangi tahrirdagi Konstitutsiyasida aholini ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashga alohida e’tibor berilganligi haqida, xususan, unda ijtimoiy sohadagi davlatning majburiyatlari bilan bog‘liq normalar qariyb 3 barobarga ko‘paydi, va boshqa yo`nalishlardagi islohatlar bo`yicha ma`lumotlar qisqacha berib o`tilgan.