IJTIMOIY KONFLIKTNING OQIBATLARI (FUNKSIYALARI) - Mamasaidova Durdona Quvvatovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada asosan ijtimoiy konflikt va ijtimoiy konfliktning oqibatlari ya`ni funksiyalari haqida aytib o`tilgan. Avallo konflikt nima va unga qanday ta`riflar berilganligi haqida ham aytib o`tildi. Yana tarixda insonlar orasida qanday ziddiyatlar kelib chiqqanligi haqida ham aytib o`tilgan. Insonlar orasidagi o`zaro ziddiyatlar oqibatida qanday muammolar kelib chiqishi va bunga misollar keltirib o`tilgan. Ijtimoiy konfiliktlarga va uning ortidan paydo bo`ladigan sabab va oqibatlariga ham to`xtalib o`tilgan, bugungi kunda mamlakatimizda olib borilayotgan ma’naviy-ma’rifiy, ta’lim-tarbiya ishlarini markazga qo‘yish, ularni yangi bosqichga ko‘tarish yosh avlodlarimizni har tomonlama mustaqil fikrlaydigan yetuk dunyoqarash egalari qilib tarbiyalash zarurligi haqida ham gap borgan.