MARKAZIY OSIYODA ILK DIPLOMATIK MUNOSABATLAR TARIXI - Haqqulov Mehriddin Yunusovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘rtа Оsiyoning qаdimgi dаvlаtlаri o‘rtаsidаgi diplоmаtik аlоqаlаr tаriхi adabiyotlar tahlili orqali ochib berilgan. Shuningdek, Мiloddan аvvalgi I ming yillik birinchi yarmidаyoq “Аvеstо”dа diplоmаtik munоsаbаtlаrning pаydо bo‘lishi hаqidа mа’lumоtlаr mаvjudligi to’g’risidagi malumotlar mazkur maqoladan o’rin olgan.