PAST CHASTOTALI ELEKTROMAGNIT MAYDON VA FITOGARMONLARNING O’SIMLIKLARGA KOMBINATSION TA’SIRI - Mamatqulov Mirvoxid Mirzoxid oʻgʻli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Elektrostimulyatsiya bilan urug‘ga ishlov berishda optimal sharoitlar ta’minlanganda, urug‘larning ekish uchun sifat darajasi ortishi (unish quvvatining ortishi), o‘simlik rivojlanishi tezlashishi, tashqi muhitning noqulay omillariga qarshi chidamlilik darajasi ortishi qayd qilingan, bunda o‘simlikning xosildorlik darajasi 5-20%gacha ortishi qayd qilingan. Bunda ishlov berish jarayonining samaradorligi bevosita ko‘plab omillarga bog‘liq bo‘lib, samaradorlik darajasi 0,50 dan 0,75 gacha oraliqda tebranishi kuzatiladi