UCHINCHI NORMAL FORMA. BOYES-KODD NORMAL FORMASI - Tojimamatov Israil Nurmatovich; Mirzaliyeva Zebiniso Mirzohid qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqola ma'lumotlar bazasi dizaynini optimallashtirish uchun keng qo'llaniladigan Uchinchi Normal Forma (3NF) va Boyes-Kodd Normal Formasi (BCNF) ni chuqur tahlil qiladi. Maqolada, avvalo, normalizatsiya tushunchasi va 3NF hamda BCNF ning zarurati o'rganilgan. Shuningdek, ushbu normalizatsiya shakllarining amaliyotga tatbiq etilishi, ularning afzalliklari, hamda duch kelinishi mumkin bo'lgan qiyinchiliklar va ularning yechimlari muhokama qilinadi. Maqola dasturchilar, talabalar va IT mutaxassislari uchun foydali qo'llanma bo'lib, 3NF va BCNF ning nazariy va amaliy jihatlarini chuqurroq tushunishga yordam beradi.