BIOTEXNOLOGIK JARAYONLARNING MATEMATIK MODELI - Mamatqulov Mirvoxid Mirzoxid oʻgʻli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya:Biotexnologik jarayonlarni boshqarish Matematik modeli keltirib o'tilgan funktsional-algoritmik strukturasi biotexnologik sistemalarni modellashtirish va boshqarishning shunday asosiy bosqichlari va vazifalarini ko'rsatib beradiki, ular obъektning sifatli va samarali faoliyat yuritishiga sharoit yaratadi. Biotexnologik jarayonlarni (BTJ) avtomatik boshqarishda obъektning xossalarini va boshqarish algoritmi tomonidan tasminlanadigan boshqarish sifati, EHMning talab etilgan samaradorligi kabi bir qator ko'rsatkichlarini o'z ichiga olgan etarlicha to'la matematik modeli tavsifi talab etiladi.