FURQAT IJODIGA NAZAR… - Quchmurodova Xusniya Xurram qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anantatsiya: G‘azal ipga terilgan durga o ‘xshaydi. Durlar bir-biri bilan o‘zaro bog‘liqdir. G‘azalda ham ushbu durlar kabi biri ikkinchisini to‘ldiradigan unsurlar bor. G‘azal yozish mahorati insonda tug‘ma paydo bo‘ladi. Buning nomini istedod, mahorat kabi so‘zlar bilan ataydilar. G‘azal xuddi ulkan qoyaga o‘xshaydi. G‘azalni yozishda Navoiy, Lutfiy va Bobur kabi uning cho‘qqisiga chiqqan shoirlarimizdan tashqari Furqat kabi mahorat bobida o‘z o‘rniga ega shoirlarimiz ham bor. Ushbu maqolada Furqatning g‘azallaridan biri tahlil qilinadi.