O’ZBEKISTONDA ZANJABIL ETISHTIRISH VA UNING OZIQ-OVQATDAGI AHAMIYATI - M.J.Yo‘ldoshev (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аnnotasiya. Ushbu maqolada zanjabilni kelib chiqishi, tarqalishi, yetishtirilishi va uni inson salomatligi hamda oziq-ovqat sanoatidagi ahamiyati haqidagi adabiyot manbalardan olingan ma’lumotlar tahlili keltirilgan. Ilmiy manba’larga ko‘ra zanjabil jaxonning bir qator mamlakatlari, jumladan Xitoy, Angliya, Hindiston, Avstraliya, AQSH, Rossiya kabi davlatlar aholisi oziq-ovqat mahsulotlariga qo‘shib iste’mol qilinishi, Osiyo mamlakatlarida imbir tuganagidan murabbo, Hindistonda un mahsulotlariga qo‘shib iste’mol qilinishi e’tirof etilgan.