Qo’l bilan beriladigan ogohlantiruvchi ishoralar. - Baratova Onajon Qahhor qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Qo'lda ogohlantirish belgilari turli xil muhitlarda xavfsizlik haqida xabardorlikni oshirish va baxtsiz hodisalarning oldini olishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu ilmiy maqola muhim ma'lumotlarni etkazish, xatti-harakatlarga ta'sir qilish va baxtsiz hodisalarni kamaytirishda qo'lda ogohlantirish belgilarining samaradorligini o'rganishga qaratilgan. Mavjud adabiyotlarni, kuzatuv tadqiqotlarini va ma'lumotlarni to'plashni har tomonlama tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot xavfsizlikni ta'minlash va xavflarni kamaytirishda qo'lda ogohlantirish belgilarining ahamiyati haqida qimmatli tushunchalarni berishga intiladi. Ushbu maqola natijalari turli xil sharoitlarda odamlar uchun xavfsizroq muhitni yaratishda qo'lda ogohlantirish belgilarining rolini tushunishga yordam beradi.