Birinchi jahon urushining kelib chiqish sabablari va oqibatlari. - Toxirova Moxira Salimovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Odamzod “urush” degan so‘zni eshitishi bilan ko‘z oldiga halok bo‘lgan necha yuz minglab insonlarning jasadlari, vayronkorliklar, to‘s-to‘polon va ochlik keladi. Urush insoniyatga hech zamonda yaxshilik olib kelmagan. Biroq, ming afsuslar bo‘lsinki, dunyo tarixida qonli to‘qnashuvlar juda ko‘p bo‘lgan va hozir ham davom etmoqda.