КУРАШЧИЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИГИ: ЖИСМОНИЙ МАШҚЛАР, ЎҚУВ РЕЖАЛАРИ ВА УЛАРНИНГ НАТИЖАЛАРИ - Давронов Мардон Мавлонжон ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада курашчиларнинг жисмоний тайёргарлигига оид жисмоний машқлар, ўқув режалари ва уларнинг натижалари таҳлил қилинади. Жисмоний машқлар компонентлари сифатида куч, чидамлилик, координация ва тезкорлик машқлари кўриб чиқилади. Ўқув режалари машғулотларнинг даврийлиги, давомийлиги ва кучлилик даражасини ўз ичига олади. Ушбу машқлар ва ўқув режаларининг натижалари курашчиларнинг куч, чидамлилик, тезкорлик ва умумий мустаҳкамлигини оширишда муҳим аҳамиятга эга. Мақолада жисмоний тайёргарликнинг самарадорлигини ошириш бўйича тавсиялар ҳам берилган.