O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISH ZARURIYATI - Ne’matullayev Bekmirzo Bozorboy o‘g‘li; Kamoliddinov Sherzodbek Latifjon o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqola O‘zbekistonda iqtisodiy barqarorlik va raqobatbardoshlikni oshirish hamda ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotni ta’minlashda innovatsion faoliyatni rivojlantirishda kichik innovatsion korxonalarning ahamiyatiga bag'ishlangan. Maqolada keltirilgan statistik ko‘rsatkichlar mamlakatimizda innovatsion faoliyatni rivojlantirish zaruriyatini, buning uchun kichik innovatsion korxonalarni shakllantirish va rivojlantirish mexanizmlarini yaratish zarurligini isbotladi. Tadqiqot doirasida kichik innovatsion korxonalarni rivojlantirish xususiyatlari o‘rganildi va kichik innovatsion korxonalar faoliyatining ayrim jihatlarini tavsiflovchi ko‘rsatkichlar tahlili o‘tkazildi.