NAVOIYGACHA BO‘LGAN TURKIY ADABIYOTDA HAMD MAVZUSINING BADIIY TALQINI. - Karimova Nilufar Majidovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Navoiygacha bo‘lgan turkiy adabiyotda hamd mavzusining badiiy talqini haqida so‘z boradi. Shariat va tariqatning komil jamiyat qurish hamda komil inson tarbiyasi uchun bir-birini taqozo etadigan tadrijiy, uzviy, uzluksiz bosqichli mantiqiy jarayondan iborat ekanligini asoslab borish, ulug‘ shoir hamd g‘azallarini birlashtirib turuvchi umumiy g‘oyadir.