YUQORI SINF O’QUVCHILARINING HUQUQIY MUNOSABATLARIDA GENDER TENGLIGINI TA’MINLASHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI: 10-11-SINFLARNING AMALIY ISHI: O`ktamov Mirjalol Muzaffar o`g`li - Namagan davlat pedagogika instituti Pedagogika nazariyasi va tarixi yo`nalishi 1-bosqich magistranti., O`ktamov Mirjalol Muzaffar o`g`li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada 10-11 sinflarga e'tibor qaratib, yuqori sinf o'quvchilari o'rtasida huquqiy munosabatlarda gender tengligini targ'ib qilishning pedagogik yondashuvlari ko'rib chiqilgan. Ushbu kontekstda gender tengligining hozirgi holatini o'rganadi, asosiy muammolarni aniqlaydi va ushbu muammolarni hal qilish uchun samarali pedagogik usullarni taklif qiladi. Adabiyotlarni tahlil qilish, tajribalar va amaliy tadqiqotlar asosida maqolada o'qituvchilar yuqori sinf o'quvchilari o'rtasida huquqiy munosabatlarda gender tengligini qanday targ'ib qilishlari haqida qimmatli tushunchalar berilgan.