MUTOLAA MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHDA AXBOROT-KUTUBXONA MARKAZLARINING O’RNI: Eshbaeva Aqsúńgúl Alisher qızı - Qaraqalpog’iston Respublikasi Kegeyli tumani Axborot-kutubxona markazi direktori, Eshbaeva Aqsúńgúl Alisher qızı (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Barchamizga ma’lumki, har qaysi xalq qanday yutuq va muavaffaqiyatga erishmasin, uning zamirida madaniyat va ma’rifat alohida ahamiyat kasb etadi.Manaviyatning rivojlanishida esa jamiyatning intellektual imkoniyatlarining mavjudligi hal qiluvchi omil ekanligi hammamizga ma’lum. Madaniyat tushunshasining murakkab va ko’p qirrali ekanligi ijtimoiy fanlarda mazkur tushinchaga yondashuvning qilma-qilligiga, barchani qanoatlantiruvchi yagona ta’rifning qabul qilinmay kelyayotganligiga sabab bo’ldi.