FIZIKA FANINI OʻQITISHDA TA’LIM PRINSIPLARINI AHAMIYATINI DOLZARBLIGI: Saydaliyeva Irodaxon Eraliyevna, Meliboyeva Shaxnoza Murodovna - Dangʻara tuman 1-son kasb-hunar maktabi fizika fani o'qituvchisi, Saydaliyeva Irodaxon Eraliyevna; Dangʻara tuman 1-son kasb-hunar maktabi fizika fani o'qituvchisi, Meliboyeva Shaxnoza Murodovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ta’lim prinsiplari ta’lim oʻqituvchining faoliyati va oʻquvchilar tomonidan ilmiy bilimlarni oʻzlashtirilishi, tegishli koʻnikma va malakalar hosil qilishning asosiy qonuni va yoʻl-yoʻriqlarni oʻz ichiga oladi. Talim tamoillari oʻqitishning eng muhim masalalarini nazariy va amaliy jihatdan toʻgʻri hal qilishning asosiy qonuniyatlaridir. Qonuniyat bu barqarorlik, zaruriyat, u yoki bu hodisalar va jarayonlar oʻrtasidagi mutanosiblik va muhim aloqadir.