HUAWEI BBU3900 BAZA STANSIYASINI ISHLASH PRINSIPI - Jumaboyev T.A.; G’ayratov Z.K.; Bigmatov E.; Nazarova M.Z.; Rustamov J.A. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
TRC binosidagi aloqa tarmoqini rivojlantirish loyihasining asosiy vazifasi ichki (indoor) qismni rivojlantirish bo'ldi. Usmondagi qurilishlarning asosiy murakkabligi, radiomodullardan antenalarga keladigan signalning kabel yo'lining uzunligida yotqizilgan. Aloqa tarmoq operatori ichki antenalarni joylashish uchun ma'lum joylarni belgiladi. Ushbu ishda o'zlashtirilgan yo'lning qo'lchalarida tugma va baholash bo'yicha optimal marshrutni tanlash vazifasi yechimlanadi. Har bir anten uchun qotibliklar hisoblanadi va har bir variantning afzalliklari va kamchiliklari ko'rsatiladi.