OʻZBEKISTONDA BOETIKANING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Boymirzayeva Xurshida Sobirovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Bioetikaning maqsadlaridan biri – inson xatti-harakati, ongi, ruhiyati va irsiyatini o‘zgartirish maqsadida o‘tkazilayotgan tadqiqotlarni cheklash mezonlarini ishlab chiqishdan iborat. Sogʻliqni saqlash vazirligi huzurida Oʻzbekiston Bioetika milliy qoʻmitasi Markaziy Osiyoda birinchi boʻlib 2000-yilda tashkil etilgan. Milliy bioetika xizmatini barpo etish tajribasi boshqalarga o‘rnak bo‘la oladi. B.Ziyomuxamedov, A.S.To‘xtayev, E.V.Qodirov, O.Qudratov, J.Xolmurodov, A.N.Nigmatov kabilar o‘z tadqiqotlarida bioetika tushunchasi, uning mazmuni, atrof-muhit va inson munosabatlarining turli iqtisodiy, tabiiy, ijtimoiy aspektlari, ekologik ta’limning ijtimoiy-falsafiy jihatlarini o‘rgandilar.