TIBBIY TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR - Yergasheva Navro’za Nigmatulla qizi; Nuriddinova Shahzoda Shokirjon qizi; Minbayeva Maftuna Yo’ldoshali qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi zamon raqamli texnologiyalar va texnikalar davri hisoblanadi. Tibbiy axborot va aynan zamonaviy texnologiyalar orqali inson organlarining qanchalik sog‘lom yoki nosog‘lomligini aniqlash, kasallikni aynan qayerda bo‘layotganini aniqlash, ularga qarshi chora tadbirlarni korib chiqish imkoniyatini beradi. Ushbu maqola texnologiyalari faol kirib kelgan sohalardan biri, tibbiyot sohasida kompyuter apparatlarini keng qo’llanilishi haqida yoritib berilgan.