VOYAGA YETMAGANLAR O`G`RILIK JINOYATINING KELIB CHIQISH OMILLARI VA ULARGA QARSHI PROFILAKTIK CHORA-TADBIRLAR - Mo`minjonov Muhammadrashod Sherzodbek o`g`li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o`g`rilik jinoyati tushunchasi va ko`p hollarda qanday toifadagi shaxslar tomonidan sodir etilayotgani,ayniqsa voyaga yetmaganlar tomonidan sodir etilayotgan o`grilik jinoyati va boshqa turdagi huquqbuzarliklarni keltirib chiqaruvchi omillar va ma`sul shaxslar tomonidan yo`l qo`yilayotgan kamchiliklar va ularni bartaraf etish usullari haqida ma`lumot berilgan.Bundan tashqari respublikamizda va jahondagi jinoyatchilik haqida ham statistik ma`lumotlar berib o`tilgan.