ALOHIDA IJTIMOIY AHAMIYATGA EGA KASALLIKLARDA MULOQOT QOBILIYATINI OSHIRISH - Aymuratova Gulayim Raxatovna; Pardayeva Sevinch Shokirovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Muloqot inson hayotining turli sohalarida, shu jumladan sog'liqni saqlashda muhim rol o'ynaydigan o'zaro munosabatlarning asosiy jihati hisoblanadi. Ijtimoiy ahamiyatga ega bo'lgan kasalliklar haqida gap ketganda, ushbu sharoitlardan aziyat chekkan shaxslarga to'g'ri g'amxo'rlik, qo'llab-quvvatlash va tushunishni ta'minlashda samarali muloqot yanada muhimroq bo'ladi. Ushbu maqolada biz ijtimoiy ahamiyatga ega kasalliklar kontekstida muloqot qilish ko'nikmalarini oshirish muhimligini va bu sog'liqni saqlash natijalariga qanday ijobiy ta'sir ko'rsatishi mumkinligini ko'rib chiqamiz.