SUN’IY INTELLEKTNING KELAJAK UCHUN XAVFSIZLIGINI SAQLASH NAZARIYASI - Choryorqulov G‘iyos Husan o‘g‘li; Jo‘raqulova Munisa O‘ktam qizi; Sa‘dullayeva Sabina Rizamat qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Sun'iy intellektning to'xtovsiz rivojlanishi natijasida unga katta e'tibor qaratildi. Aqlli tizimlar kelajak insoniyat uchun xavfsiz bo'ladimi? Shu sababli, ko'plab tadqiqotchilar o'zlariga muammolar olib kelishi mumkin bo'lgan muammolarni hal qilish ustida ish boshladilar. Sun'iy intellekt tizimlari nazoratdan tashqarida harakat qilishga imkon beradi yoki odamlar uchun xavfli bo’lgan pozitsiyalarni egallashi kerak. Bunday tadqiqot ishlari hozirda sun'iy intellekt adabiyotlariga kiritilgan.