SABZAVOTLARNI SUBLIMATSIYA USULIDA QURITISH JARAYONI - Inomov Ikromjon Umidjon o'g'li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Sublimatsiya bilan quritish - bu sabzavotlarning ozuqaviy qiymati, rangi va ta'mini saqlab qolish uchun oziq-ovqat sanoatida mashhur bo'lgan yangi usul. An'anaviy quritish usullaridan farqli o'laroq, sublimatsiya bilan quritish suyuqlik holatini chetlab o'tib, suvning qattiq holatdan bug 'fazasiga to'g'ridan-to'g'ri o'tishini o'z ichiga oladi. Ushbu maqola sabzavotlarni sublimatsiya bilan quritish jarayonini o'rganadi, uning afzalliklari, muammolari va oziq-ovqat mahsulotlarini saqlashda qo'llanilishini ta'kidlaydi.