MA’NO O’ZGARISHLARI TURLARI VA ULARNING SABABLARI - Yigitaliyeva Zilola Muratovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya:Ilmiy tadqiqotlarda til va terminologiyaning rivojlanishi dinamik jarayon bo‘lib, bilim va innovatsiyalarning doimiy o‘zgaruvchan manzarasini aks ettiradi. Ushbu maqola ilmiy nutqda yuzaga keladigan ma'no o'zgarishlarining beshta asosiy turini ko'rib chiqadi va samarali muloqot va bilimlarni tarqatish uchun ushbu o'zgarishlardan xabardor bo'lish muhimligini ta'kidlaydi. Semantik o'zgarishlardan kontseptual ta'riflarga qadar, bu tadqiqot ilmiy atamalarning ma'nolari vaqt o'tishi bilan va fanlar bo'yicha qanday rivojlanishiga oydinlik kiritadi. Ilmiy tadqiqotlardagi ma'no o'zgarishlarining nuanslarini tushunib, tadqiqotchilar murakkab g'oyalarni etkazish va ilmiy bilimlarning rivojlanayotgan tabiatiga moslashish qobiliyatini oshirishlari mumkin.