COVID-19 DAN KEYINGI REVMATOID ARTRIT - Abduazizova Nargiza Xakimjanovna; Xalimova Farangiz Akmalovna; Aymuratova Gulayim Raxatovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqola COVIDdan keyingi revmatoid artrit tushunchasini o'rganishga, ushbu assotsiatsiyaning potentsial mexanizmlarini, bemorlarni parvarish qilish va boshqarishga ta'sirini va bu munosabatlarning murakkabliklarini ochish bo'yicha olib borilayotgan tadqiqotlarni o'rganishga qaratilgan. Virusli kasallik va autoimmun kasallikning ushbu qiziqarli chorrahasini yoritish orqali biz COVIDdan keyingi revmatoid artrit xavfi ostida bo'lishi mumkin bo'lgan yoki uni boshdan kechirishi mumkin bo'lgan shaxslar uchun xabardorlikni oshirish, muloqotni rivojlantirish va faol sog'liqni saqlash choralarini ko'rishga intilamiz.