КУЧЛИ ТАЪСИР ҚИЛУВЧИ ЁКИ ЗАХАРЛИ МОДДАЛАРНИ ҚОНУНГА ХИЛОФ РАВИШДА ЭГАЛЛАШ ЖИНОЯТЛАРИ ЮЗАСИДАН ДАСТЛАБКИ ТЕРГОВ ҲАРАКАТЛАРИНИ ЎТКАЗИШ ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ТАКТИКАСИ - Суюнов Шахзодбек Шовкатович; Бозорбоев Отабек Азизбек ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Ҳозирги кунда Республикамизда кучли тахсир қилувчи ёки захарли моддаларни қоунга хилоф равишда эгаллаш жиноятларининг содир этилиш ҳолатлари кўпайиб бормоқда. Ушбу мақола орқали биз бу каби жиноятларни тергов қилиш жараёнида ўтказилиши лозим бўлган дастлабки тергов ҳаракатларини ҳамда уларни ўтказиш тактикасини ўрганиб, амалиётдаги бир қанча муаммолар ҳақида сўз юритиб ўтамиз. Шунингдек, ушбу жиноятларни тергов қилиш жараёнида юзага келадиган қонунчилик жараёнидаги айрим бўшлиқларни кўриб чиқамиз.