SPARK AVTOMOBILI DVIGATELINING KONSTRUKSIYASI TAHLILI - Xalimjonov Elmurod Xalilbek o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Spark dvigatelini ishlash prinsiplari, to’rt takli dvigatellar, ikki taktli dvigatellar, rotor porshenli dvigatellar, gaz trubinali dvigatellar. Ichki yonuv dvigatelning asosiy tariflari va ko’rsatkichlari. Porshen ustuni tirsakli val o’qidan eng uzoqlashgan tsilindr ichidagi yuqorida turish holati (nuqta) ni yuqorigi chekka nuqta (Yu.CH.N) deb ataladi.