O’ZBEKISTONNING YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISHINI TA’MINLASH: MAVJUD HOLAT VA KELAJAK PROGNOSTIKASI - Baxronov Feruz; Umirov Islombek (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqolada O'zbekistonning yashil iqtisodiyotga o'tishi bo'yicha joriy holatni va kelajakdagi prognostikasini o'rganishga bag'ishlangan. Maqolada O'zbekiston iqtisodiyoti va o'zaro hamkorlikning muhimligi, yashil iqtisodiyotning zarurati, energiya tarmoqlarini yashilga o'tkazish va alternativ energiya rivojlantirishning ro'li, yashil iqtisodiyotning samaradorlik va inkluzivligini oshirishning muhimligi, shuningdek, kelajakdagi yashil iqtisodiyotning O'zbekiston iqtisodiyotiga ta'siri va uning muhim proyektlari keltiriladi. Maqola, tajribavi o'quvchilar, siyosatshunoslar va iqtisodchilar uchun qiziqarli bo'lishi maqsadida tuzilgan.