MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MUSIQАLI SАHNАLАSHTIRISH ASOSIDAGI FAOLIYATLARNI TASHKIL ETISHNING SHAKL, USUL VA VOSITАLARI - Nurmatova Iroda Toxtasinovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida musiqаli sаhnаlаshtirish asosidagi faoliyatlarni tashkil etishning ahamiyati, shakl, usul va vositаlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanuvchilar bilan musiqali sahnalashtirish asosidagi faoliyatlarni tashkil etish maktabgacha pedagogikaning dolzarb muommolaridan biri hisoblanadi. Musiqаli sahnalashtirilgan faoliyatlar jarayonida bolaning ijodiy shaxsi va uning faolligi har tomonlama rivojlanadi. Ushbu maqolada musiqali sahnalashtirish asosidagi faoliyatlarini tashkil etishda bolaning ijоdiy faoliyatini rivоjlanishi haqida fikr mulohaza yuritiladi.