ШАХСНИНГ ҲАЁТИ ВА СОҒЛИҒИГА ҚАРШИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ВИКТИМОЛОГИК ПРОФИЛАКТИКАСИНИ ЖИНОЯТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШДАГИ АМАЛИЙ АХАМИЯТИ - М.Р.Хурсандбоева (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ички ишлар органлари томонидан шахснинг ҳаёти ва соғлиғига қарши ҳуқуқбузарликларнинг виктимологик профилактикаси фуқароларнинг ёки муайян шахсларнинг ушбу ҳуқуқбузарликлардан жабрланиш эҳтимолини камайтиришга йўналтирилган, ҳуқуқбузарликларни содир этилишида жабрланувчиларнинг тутган ўрнини ҳамда жабрланишнинг сабаблари, уларга имкон берган шарт-шароитларни аниқлаш, бартараф этиш, шунингдек бу борада тарғибот-ташвиқот ишларини ташкил этиш орқали жабрланиш хавфини камайтириш, ҳуқуқбузарликлар ҳақида маълумотлар бериш, огоҳликка, ҳушёрликка чақириш ҳамда хавфсизликни таъминлаш чора-тадбирларини амалга ошириш мақсадида олиб борилади