DIFFUZ TOKSIK BUQOQ - Shukurov Og'abek Saydurasul o'g'li; Rajabov Samandar O'tkir o'g'li; Daminov Abdurasul Taxirovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Diffuz toksik buqoq kasalligi (tireotoksikoz, tireotoksik buqoq) endokrin kasallik hisoblanib, tireoid gormonlar sekretsiyasining haddan ziyod ortishi natijasida paydo bo’ladi, u turli a’zolar hamda sistemalarda og’ir buzilishlar bilan kechadi. Bu kasallik xalq orasida kam e`tibor beriladigan, ammo og`ir asoratlar bilan kechadigan kasallik bo`lib, unga alohida to`xtalish muhim ahamiyatga egadir.