OʻZBEKISTONDA YUQORI OQUV YURTLARIDA MUTAXASSISLAR TAYYORLASH - Oʻteniyazova Suliwxan Qoshqarbay qızı (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Аnnotatsiya. Yuqori oʻquv yurtlarida mutaxassislar tayorlash sifatini ta’minlashlik muammosi mudom eng zarurli dolzarb masalalardan biri boʻlib kelgan. Ayniqsa, bozor iqtisodiyotiga oʻtishlik bilan ishlab chiqarish korxonalarindagi mulkiylikke boʻlgan múnásábet va taqozolarding oʻzgarishi hamda raqobatbardosh kadrlarni tayorlash pedagoglar, talabalar va ota-onalar, shuning joʻrligida, jamiyatning borlik tizimlariga oʻzlar ta’sirini koʻrsatmoqda.