"INKLYUZIV TA’LIM: XALQARO TAJRIBA VA AMALIYOT, ERISHILGAN NATIJALAR, MUAMMO VA ULARNING YECHIMLARI" - Abdug'apporova Laylo Valijon qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: O‘zbekistonda inklyuziv ta’limni rivojlantirish davlat, jamiyat va imkoniyati cheklangan bolalar hamda ularning ota-onalari manfaatlariga xizmat qiladi, deb hisoblayman. Maktab, kollej, litsey yoki oliy o‘quv yurtlaridagi o‘quv jarayoni nafaqat bilim olish, balki muloqot qilish, ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish va natijada ijtimoiy hayot bilan tanishtirishdan iboratdir. Bu butun jamiyatning nogiron bolalar va kattalarga nisbatan ijobiy munosabatini o‘zgartirishda muhim omil bo‘lib hizmat qiladi. Ushbu maqolada shu shunga doir ko‘plab kerakli fikrlar keltirilgan.